Alexandr Stoianoglo rămâne în arest la domiciliu

0

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu.

Asta după ce astăzi, 16 noiembrie, Curtea de Apel Chișinău a respins cererea avocaților privind eliberarea procurorului general suspendat din funcție, transmite democracy.md.

Alexandr Stoianoglo a declarat pentru presă că este inadmisibilă evaluarea lui în calitate de șef al Procuraturii, în condițiile în care el este suspendat din funcție. 

Totodată, Stoianoglo a declarat că pregătește o adresare la CEDO pe cazul său, în care a fost reținut și suspendat din funcția de procuror general.

“După ce am văzut azi, s-a creat impresia că ei nu ascultă, nu aud oamenii care vin și stau în fața justiției, de parcă toți ar fi zombați. Nu știu din ce cauză. Nu cred că așa justiție are viitor”, a mai declarat Stoianoglo, citat de N4.

Stoianoglo se află în arest la domiciliu după ce a fost reţinut, la începutul lunii octombrie. 

El se declară nevinovat şi susţine că tot ce i se întâmplă este o răzbunare din partea preşedintelui ţării, Maia Sandu.

La rândul ei, Sandu nu a comentat aceste acuzaţii şi a spus că decizia de a-l reţine îi aparţine procurorului de caz, Victor Furtună. La solicitarea Maiei Sandu, activitatea lui Stoianoglo va fi evaluată de o comisie specială, care va fi constituită joi de Consiliul Superior al Procurorilor.

Dacă el va primi calificativul „nesatisfăcător”, CSP va propune președintelui țării eliberarea din funcție a procurorului general.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata