Alla Darovannaia: Vom insista pe majorarea cu alte 40% a salariilor din sistemul public de sănătate

0

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor propune ca majorarea salariilor în sistemul medical să fie garantată prin lege, cu introducerea modificărilor în Legea ocrotirii sănătății. Despre aceasta a anunțat, marți, în cadrul unui briefing, deputatul socialist, Alla Darovannaia.   

Parlamentarul a precizat că fracțiunea va solicita ca la una din primele ședințe în plen ale forului legislativ să fie votat în lectură finală și proiectul PSRM de majorare cu alte 40 la sută a salariilor pentru angajații din domeniul sanitar, susținut în prima lectură de Parlamentul trecut. 

”La primele ședințe ale Parlamentului va fi propus pentru a fi votată în lectura a doua proiectul de lege prin care finalizăm majorarea graduală a salariilor din sistemul public de sănătate cu ultimele 40%, inclusiv pentru personalul medical secundar și auxiliar, care ulterior va crește proporțional cu majorarea salariilor medicilor”, a spus Darovannaia. 

Amintim, fiind în funcția de președinte al țării, Igor Dodon a venit cu inițiativa de dublare a salariilor angajaților din domeniul medical. Majorarea se efectuează în trei etape. La 01 septembrie 2020 și 01 ianuarie 2021, leafa din sănătate a crescut cu câte 30%. Ultima etapă care prevedea creșterea cu alte 40% urma să se producă la 01 iulie, însă inițiativa fost blocată din cauza deciziei președintelui Maia Sandu de a dizolva Parlamentul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata