Alocarea a 2,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă al municipiului Chișinău pentru lichidarea consecințelor în urma ploilor de ieri seara

0

Primăria Chișinău va aloca pentru început 2,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru lichidarea consecințelor în urma ploilor de ieri seara. Potrivit primarului general Ion Ceban, cel mai tare a fost afectat sectorul Rîșcani și o parte din sectorul Ciocana. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei ședințe la Primărie cu toate regiile responsabile.

Mai mult, edilul a solicitat responsabililor de la LumTech ca să intervină să verifice rețelele electrice. Astfel, sectorul Rîșcani și parte din Ciocana va rămâne fără electricitate stradală, în acest sens.

„Astfel de precipitații nu au fost câțiva zeci de ani. Ar fi fost bine dacă eram atenționați de structurile centrale despre ploile de ieri. Au fost afectate multe acoperișuri, mașini, copaci căzuți, smulși din rădăcină, case inundate. Vreau să mulțumesc fiecărei regii, cu care am coordonat activitățile toată noaptea. S-a lucrat toată noaptea la deblocarea străzilor, accesele. Vreau să mulțumesc nu doar muncitorilor, dar și oamenilor implica, care s-au mobilizat să ajute.

Am discutat de dimineață cu LumTech, ca să fie verificate integral, pe perioada zilei de astăzi și mâine, toate sistemele de electricitate publice, ca să poate intra celelalte regii, să activeze acolo. Rîșcani, și o parte din sectorul Ciocana, fără iluminat stradal și în mai multe curți de blocuri. La ora 13:00 rog să fie să fie alocat fondul de rezervă și să fie alocate 2,5 milioane de lei pentru necesitățile care urmează să fie evaluate. În primul rând, acoperișurile caselor de locuit, în primul rând, ceea ce a fost afectat în zona de curți, de blocuri, unde trebuie pompată apa, rețele ce trebuie reabilitate. Toate prețurile se mobilizează în sectorul Rîșcani și o parte în sectorul Ciocana”, a punctat Ceban.

Amintim că până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor referitor la urmările ploilor. Cele mai multe solicitări au fost despre arborii doborâți – 88 de cazuri. De asemenea, au fost cazuri de inundări ale străzilor, cabluri rupte, avarierea acoperișurilor, blocarea canalizării pluviale din cauza cantității mari de precipitații etc.
Echipele Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit pe parcursul nopții pentru deblocarea rețelelor de canalizare pluvială pe următoarele adrese: str. Petricani, Calea Orheiului, bd. Renasterii, str. A Russo, str. Varnița, Lunca Bâcului, str. Uzinelor, str. Meșterul Manole etc. Totodată, s-a intervenit la salubrizare carosabilului, cu implicarea a 10 unități de tehnică specializată: str. Lunca Bicului, str. Uzinelor – 4 curse; bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului – 2 curse. Astăzi Î.M. „Exdrupo” continuă salubrizarea carosabilului și a receptoarelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata