Alte două permise de conducere falsificate, descoperite la trecerea frontierei moldo-române

0

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii Agenției Europene FRONTEX au depistat în flux doi conaționali care dețineau permise de conducere cu semne rezonabile de falsificare. Cei doi moldoveni s-au prezentat pe sensul de intrare în țară, în data de 2 iulie 2023.

Pentru formalitățile de control al trecerii frontierei de stat s樂威壯 -a apropiat ruta ce venea din Praga, iar printre pasageri a fost identificat un cetățean al R. Moldova ce  prezenta un comportament agitat. Ca urmare, echipa comună a efectuat verificări suplimentare, depistând un permis de conducere pretins a fi eliberat pe numele său de către autoritățile naționale. Cercetările amănunțite, cu ajutorul tehnicii speciale, a confirmat faptul că documentul conține indici de falsificare. Din declarațiile posesorului: actul respectiv a fost perfectat prin intermediari.

Acționând în baza analizei de risc, la aceeași cursă, polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX au identificat al doilea pasager cu permisul de conducere falsificat. La fel, documentul cu însemnele autorităților din R. Moldova ar fi fost obținut prin intermediari.

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun. Documentele cu semne de falsificare au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata