Ambasada R.Moldova la Moscova rămâne fără cinci angajați

0

Republica Moldova își micșorează numărul de angajați în cadrul Ambasadei în Federația Rusă. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de Ministerul de Externe, fiind propus spre consultări publice. Astfel, se propune ca efectivul misiunii diplomatice să fie micșorat de la 18 la 13 persoane.

În acest sens, se propune renunțarea la o funcție de consilier și o funcție de secretar II în cadrul Ambasadei. Totodată, autoritățile renunță la funcțiile de ministru-consilier, reprezentant plenipotenţiar în Comisia pentru problemele economice pe lângă Consiliul economic al CSI, precum și secretar II în cadrul Serviciului comercial-economic.

Cea de-a cincea funcția la care renunță MAEIE este contabil-casier în cadrul Serviciului financiar-administrativ.

Cât privește poziția de ministru-consilier, reprezentant plenipotențiar în Comisia pentru problemele economice pe lângă Consiliul economic al CSI, Ministerul de Externe precizează că aceasta este deloc actuală în contextul lansării procesului de denunțare a mai multor tratate din cadrul acestei organizații.

Ce ține de poziția de consilier din Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, aceasta se va transfera în Ambasada Republicii Moldova în Republica India, din considerentul că finalizarea de curând a procesului de deschidere a Ambasadei la New Delhi va necesita valorificarea potențialului de dezvoltare a dialogului politic, economic și cel consular între cele două state.

Cu referire la cele două poziții de secretar II, autoritățile menționează că una dintre ele se va transfera la Misiunea diplomatică a Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, fapt care se datorează necesității prezenței mai active și mai masive la Bruxelles a specialiștilor RM din diferite domenii în contextul lansării procesului de negociere pentru aderare la UE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata