Ambasadorul Ucrainei în Moldova, decorat cu o medalie de merit la MAE

0

Astăzi, 1 aprilie, ministrul de Externe, Mihail Popșoi, i-a oferit ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, medalia Meritul diplomatic, clasa I.

Potrivit lui Mihail Popșoi, aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Ministrul de Externe susține că, în cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenco, s-a intensificat dialogul dintre Republica Moldova și Ucraina, s-au semnat mai multe acorduri importante și s-au reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. 

„Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice. L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă”, a precizat Popșoi. 

De asemenea, la sfârșitul întrevederii, acesta i-a urat ambasadorului mult succes în activitatea sa de mai departe. „Sunt convins că, indiferent unde se va afla, o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova”, spune Mihail Popșoi.

Foto: Facebook/Mihail Popșoi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata