Amenzi de peste un milion de lei pentru purtarea panglicii bicolore

0

Pe parcursul anului 2022, Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a aplicat amenzi în mărime de 1.009.500 de lei persoanelor care au purtat panglica negru-oranj, interzisă pe teritoriul R. Moldova ca simbol al agresiunii ruse împotriva Ucrainei, până în luna mai 2023 fiind achitate amenzi în sumă de 223.000 de lei.

Conform datelor furnizate Ziarului de Gardă de INSP, pe parcursul anului trecut, inclusiv la manifestațiile din 9 Mai 2022, agenții constatatori ai Poliției au întocmit 235 de procese-verbale pentru purtarea panglicii negru-oranj. Un număr de 78 de procese-verbale a fost transmis în instanța de judecată, cinci dintre ele fiind clasate, transmite democracy.md cu referire la zdg.md

17 deputați din Parlamentul R. Moldova, care au ignorat prevederile legale și au purtat panglica bicoloră negru-oranj la manifestațiile organizate de 9 Mai 2022 în centrul Capitalei, au fost amendați de Poliție cu câte 9.000 de lei. Opt dintre cei 17 deputați sancționați au achitat amenzile aplicate, iar nouă au contestat deciziile constatatorilor în instanța de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata