Amenzi usturătoare pentru întreprinderile care mint în privința costurilor de producție

0

Întreprinderile din R. Moldova care obțin venituri din reflectarea necorespunzătoare a costurilor de producție vor fi sancționate.

Potrivit unui proiect de lege votat vineri în a doua lectură de către Parlament, amenzile vor fi aplicate în cazurile veniturilor obținute de întreprinderi care au reflectat necorespunzător costurile de producție, prețul de vânzare a mărfii, bunurilor, volumului de lucrări efectuate în construcții și tarife la serviciile prestate.

Mai exact, proiectul prevede stabilirea limitei amenzii de la 10% până la 20% din suma ce depășește venitul obținut cu aplicarea adaosului în limita stabilită, aplicată persoanelor cu funcție de răspundere.

Totodată, este prevăzută o amendă de la 40% până la 60% aplicată întreprinderilor care desfășoară activitatea de întreprinzător pentru aplicarea adaosului comercial în cazul produselor social importante ce depășește limita stabilită de Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante.

Documentul mai stabilește că amenda este percepută la bugetul de stat prin decizia adoptată de către Serviciul Fiscal de Stat sau autoritatea administrativă de inspectare financiară din subordinea Ministerului Finanțelor.

Persoanele cu funcție de răspundere și întreprinderile care au fost sancționate beneficiază de o reducere de 50% din suma amenzilor aplicate, dacă le achită în termen de trei zile lucrătoare de la data înmânării deciziei de sancționare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata