Alexandr Stoianoglo a contestat decretul de demisie semnat de Maia Sandu

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președintele Maia Sandu prin care acesta a fost eliberat din funcție.

Cererea a fost depusă la Judecătoria Chișinău, la data de 30 octombrie. Dosarul a fost creat, dar deocamdată nu a fost stabilită data primei ședințe.

Republica Moldova a fost condamnată la CEDO în cazulul fostului procuror general Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens, a fost pronunțată, săptămâna trecută, de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a semnalat o încălcare a procedurii de suspendare din funcție a acestuia, deoarece nu i s-a oferit dreptul de a contesta decizia.

Fostul procuror general a fost numit în funcție în noiembrie 2019, în urma unui concurs public, și a fost suspendat pe 5 octombrie 2021, atunci când Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a permis ca el să fie cercetat penal pentru abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu.

La sfârșitul lunii septembrie, președintele Maia Sandu a semnat decretul cu privire la demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, la propunerea CSP înaintată încă în mai 2022.

Comments (0)
Add Comment