Alexandr Stoianoglo a contestat decretul de demisie semnat de Maia Sandu

0

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a contestat în instanța de judecată decretul semnat de președintele Maia Sandu prin care acesta a fost eliberat din funcție.

Cererea a fost depusă la Judecătoria Chișinău, la data de 30 octombrie. Dosarul a fost creat, dar deocamdată nu a fost stabilită data primei ședințe.

Republica Moldova a fost condamnată la CEDO în cazulul fostului procuror general Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens, a fost pronunțată, săptămâna trecută, de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a semnalat o încălcare a procedurii de suspendare din funcție a acestuia, deoarece nu i s-a oferit dreptul de a contesta decizia.

Fostul procuror general a fost numit în funcție în noiembrie 2019, în urma unui concurs public, și a fost suspendat pe 5 octombrie 2021, atunci când Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a permis ca el să fie cercetat penal pentru abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu.

La sfârșitul lunii septembrie, președintele Maia Sandu a semnat decretul cu privire la demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, la propunerea CSP înaintată încă în mai 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata