VIDEO// Trei reținuți, după impunerea taxei ilegale de 50 lire sterline per cursă transportatorilor spre Marea Britanie, în interesul unei organizații criminale

0

Trei reținuți, după impunerea taxei ilegale de 50 lire sterline per cursă transportatorilor spre Marea Britanie, în interesul unei organizații criminale.

Procurorii PCOCCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a trei bărbați bănuiți de șantajarea transportatorilor de pasageri și colete pe cursa Moldova-Marea Britanie.

Mai exact, în august 2023 cei trei membri ai grupului infracțional le-au impus la doi administratori de pe această cursă obligația să le achite a câte 50 lire sterline per cursă efectuată [peste 1.000 MDL] pentru faptul că cei doi uzează de această posibilitate de muncă. – Bani destinați bugetului comun al unei organizații criminale, unul din bănuiți fiind membru al organizației criminale „Machena.”

În cazul în care aceștia nu ar fi acceptat să le plătească taxa ilegală, bănuiții i-au amenințat cu sistarea activității lor pe această cursă. Totodată, unul din administratori a fost amenințat cu incendierea automobilului personal. Așa cum nu și-au primit banii, în septembrie, aceștia l-au agresat fizic pe unul din transportatori, pe o stradă din Băcioi, Chișinău, căruia i-au cauzat leziuni corporale.

Totuși, cei doi bărbați au rezistat șantajului și au depus plângere la autorități. Au urmat percheziții cu sprijinul angajaților „Fulger,” rezultate inclusiv cu ridicarea unui pistol de model Glock deținut ilegal și reținerea celor trei bănuiți. Doi din ei au vârsta de 47 de ani, iar al treilea are vârsta de 41 ani. Unul din ei a fost anterior condamnat la ispășirea pedepsei cu închisoarea pentru tâlhărie, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, iar altul – pentru furt și pentru dobândirea sau comercializarea bunurilor despre care se ştie că au fost obţinute pe cale criminală.

Acum, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să cerceteze probele în vederea determinării necesității aplicării arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora. Cercetările continuă, timp în care cei trei beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata