Amendă de 5 mii de lei pentru RTR Moldova, după ce postul de televiziune a refuzat să reflecte evenimentele din Ucraina!

RTR Moldova recurs la omisiunea materialelor ce vizează evenimentele din Ucraina, iar din acest motiv s-a ales doar cu o amendă de 5 mii de lei. Potrivit raportului de monitorizare a Consiliului Audiovizualului, în buletinul de știri postul de televiziune nu a  prezentat informații despre ceea ce se întâmplă în țara vecină. Astfel, potrivit raportorilor CA, RTR Moldova a oferit informații incomplete, distorsionate și unilaterale, fapt ce nu a contribuit la crearea unei opinii libere despre evenimentele din Ucraina.

Potrivit monitorizării, realizate în perioada 24-27 februarie, în buletinele de știri, RTR Moldova a prezentat doar informații despre închiderea spațiului aerian a Republicii Moldova și știrea privind falsul care circula în spațiul public ce viza o posibilă mobilizare militară.

Astfel, TV Comunicații SRL, fondatoarea postului de televiziune RTR Moldova a fost sancționată cu o amendă de 5 mii de lei pentru nerespectarea prevederilor Codului Serviciilor Media.

RTR Moldova se numără printre cele mai urmărite posturi tv din Republica Moldova potrivit datelor măsurătorului național de audiență pentru luna ianuarie 2022.

Realitatea.md amintește că în timpul ședinței de astăzi, Consiliul Audiovizualului a sancționat cu o amendă totală de 10 mii de lei, postul de televiziune NTV Moldova pentru că a ales să omită și să reflecte distorsionat evenimentele din Ucraina. Potrivit monitorizării CA, postul de televiziune afiliat PSRM a decis să nu prezinte decât parțial evoluțiile războiului din Ucraina, plasând pe post filme cu tematica războiului.

Comments (0)
Add Comment