Australia nu va primi turiști străini până în 2022

 În lume 2 ore in urma 751 0 Guvernul Australiei a planificat să deschidă hotarul pentru cetățenii străini vaccinați din noiembrie.  

Australia a decis să nu accepte turiști străini până în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat marți, 5 octombrie, premierul Scott Morrison, scrie Associated Press.

„Țara nu este încă pregătită să accepte turiști străini”, a spus el.

Șeful guvernului a menționat că autoritățile țării au decis să acorde o atenție prioritară sosirii emigranților calificați și a studenților, dar încă nu este gata să accepte turiști străini.

„Cred că anul viitor vom primi și oaspeți”, și-a exprimat speranța Morrison.

În același timp, el a menționat că guvernul este gata să revizuiască unele restricții de călătorie pentru australieni în străinătate.

„Deschiderea frontierelor externe va fi posibilă numai în cazul vaccinării complete a 80% din populația țării cu vârsta de 16 ani și peste”, a subliniat politicianul.

În întreaga perioadă a pandemiei, în Australia au fost înregistrate puțin peste 107 mii de cazuri de COVID-19 și 1307 decese.

Reamintim că mai devreme Suedia a anulat aproape toate restricțiile de carantină. Autoritățile suedeze au explicat aceste slăbiri ale restricțiilor de carantină prin campania de vaccinare de succes.

De asemenea, s-a anunțat că Norvegia anulează toate restricțiile de carantină. Autoritățile au anunțat că țara poate uita de distanțarea socială și poate reveni la viața normală.

Comments (0)
Add Comment