Australia nu va primi turiști străini până în 2022

0

 În lume 2 ore in urma 751 0 Guvernul Australiei a planificat să deschidă hotarul pentru cetățenii străini vaccinați din noiembrie.  

Australia a decis să nu accepte turiști străini până în 2022 din cauza pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru a anunțat marți, 5 octombrie, premierul Scott Morrison, scrie Associated Press.

„Țara nu este încă pregătită să accepte turiști străini”, a spus el.

Șeful guvernului a menționat că autoritățile țării au decis să acorde o atenție prioritară sosirii emigranților calificați și a studenților, dar încă nu este gata să accepte turiști străini.

„Cred că anul viitor vom primi și oaspeți”, și-a exprimat speranța Morrison.

În același timp, el a menționat că guvernul este gata să revizuiască unele restricții de călătorie pentru australieni în străinătate.

„Deschiderea frontierelor externe va fi posibilă numai în cazul vaccinării complete a 80% din populația țării cu vârsta de 16 ani și peste”, a subliniat politicianul.

În întreaga perioadă a pandemiei, în Australia au fost înregistrate puțin peste 107 mii de cazuri de COVID-19 și 1307 decese.

Reamintim că mai devreme Suedia a anulat aproape toate restricțiile de carantină. Autoritățile suedeze au explicat aceste slăbiri ale restricțiilor de carantină prin campania de vaccinare de succes.

De asemenea, s-a anunțat că Norvegia anulează toate restricțiile de carantină. Autoritățile au anunțat că țara poate uita de distanțarea socială și poate reveni la viața normală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata