Poliția a intensificat controalele anti-COVID: 111 persoane sancționate

0

Poliția a intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 și privind respectarea deciziilor CNESP care au intrat în vigoare de la 1 octombrie.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale și cluburi de noapte.

Au fost făcute peste 2.900 de verificări ale agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice.

În acest context, Poliția recomandă:

– Purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

– Respectarea distanței fizice de minimum un metru între persoane, cu excepția cazurilor când – prin prevederi speciale – se stabilește respectarea unei alte distanțe între persoane ori în cazul regulilor de transportare a persoanelor în transportul public.

– Respectarea, sub proprie răspundere, a regimului de autoizolare de către persoanele cărora este stabilit regimul respectiv.

– Respectarea de către persoanele fizice care se află în teritoriile sau instituțiile cu regim de cumpărător a măsurilor impuse de către autorități.

– Asigurarea accesului fluidizat al vizitatorilor/cumpărătorilor în interiorul unității comerciale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata