Președintele Consiliului Superior al Procurorilor a adus acuzații grave fostului Procuror General-interimar Dumitru Robu

0

Președintele Consiliului Superior al Procurorilor Angela Motuzoc a adus acuzații grave fostului Procuror General-interimar Dumitru Robu, în cadrul ședinței de ieri a CSP. Acuzațiile au venit după ce ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a propus ca Dumitru Robu să fie desemnat ca procuror care urma să-l ancheteze pe Alexandr Stoianoglo în contextul demersului depus de deputatul PAS Lilian Carp privind presupusa implicare a Procurorului General în amendarea legislației, în 2011, care a permis declanșarea laundromatului.09

În ședința CSP, Motuzoc a declarat că în 2019, când Robu a fost desemnat procuror general-interimar, acesta a exercitat presiuni asupra membrilor CSP, cerându-le demisia in corpore. Potrivit Angelei Motuzoc, Robu le-ar fi spus că mesajul a fost transmis din partea reprezentanților PAS și i-ar fi amenințat că dacă nu-și vor da demisia vor avea mari probleme.

În urma acestor declarații, Litvinenco a renunțat la desemnarea lui Robu, iar majoritatea CSP l-au numit pe procurorul din cadrul Procuraturii Anticoruptie, Victor Furtuna, în calitate de procuror de caz. 

Deocamdata nu am reușit să luăm legătura cu persoanele vizate pentru a le cere o reacție. Precizăm că Dumitru Robu a fost numit procuror general- interimar în 2019, după ce Eduard Harunjen și-a dat demisia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata