Două permise de conducere, cu semne de falsificare, ridicate la trecerea frontierei

Angajații Poliției de Frontieră documentează două persoane, care au fost depistate la trecerea frontierei cu acte falsificate. Ambele persoane dețineau permise de conducere, pretins a fi emise de autoritățile ucrainene, pe care le obținuse contra cost. Cazurile au avut loc ieri, 10 iunie 2024.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, la volanul mașinii personale s-a prezentat un tânăr cu dublă cetățenie (MDA/UCR). Fiind supus unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere ucrainean. Din spusele șoferului acesta l-ar fi obținut pe căi legale, doar că a fost ajutat mai rapid să treacă toate procedurile, contra sumei de 400 USD. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei ca șofer având permisul de conducere moldovenesc, valabil.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni a fost descoperit un cetățean al Ucrainei, care a prezentat la controlul trecerii frontierei și permisul de conducere falsificat. La audieri, tânărul a recunoscut că prin intermediari și-a perfectat permisul, contra sumei de 120 EUR, deoarece originalul l-ar fi pierdut. 

Documentele falsificate au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru cercetări suplimentare. Investigațiile continuă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment