Două permise de conducere, cu semne de falsificare, ridicate la trecerea frontierei

0

Angajații Poliției de Frontieră documentează două persoane, care au fost depistate la trecerea frontierei cu acte falsificate. Ambele persoane dețineau permise de conducere, pretins a fi emise de autoritățile ucrainene, pe care le obținuse contra cost. Cazurile au avut loc ieri, 10 iunie 2024.

În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, la volanul mașinii personale s-a prezentat un tânăr cu dublă cetățenie (MDA/UCR). Fiind supus unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere ucrainean. Din spusele șoferului acesta l-ar fi obținut pe căi legale, doar că a fost ajutat mai rapid să treacă toate procedurile, contra sumei de 400 USD. Cetățeanului i-a fost autorizată trecerea frontierei ca șofer având permisul de conducere moldovenesc, valabil.

În punctul de trecere a frontierei Sculeni a fost descoperit un cetățean al Ucrainei, care a prezentat la controlul trecerii frontierei și permisul de conducere falsificat. La audieri, tânărul a recunoscut că prin intermediari și-a perfectat permisul, contra sumei de 120 EUR, deoarece originalul l-ar fi pierdut. 

Documentele falsificate au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru cercetări suplimentare. Investigațiile continuă.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata