Investiții de 150 de milioane de euro pentru modernizarea autostrăzilor din Republica Moldova

Banca Europeană de Investiții (BEI) va investi încă 150 de milioane de euro pentru modernizarea autostrăzilor și îmbunătățirea siguranței rutiere din Republica Moldova.

Ieri, s-a semnat Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”.Proiectul semnat va finanța reconstrucția și modernizarea a 150 km de drumuri naționale: drumul M5, sectorul Criva–Bălți și drumul de ocolire a orașului Cimișlia, pe drumul M3.

De asemenea, din banii alocați va fi efectuat un studiu de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru drumul M2, centura orașului Chișinău, pe sectoarele 2 și 3.Investiția va reduce timpul de călătorie, costurile de operare și întreținere a vehiculelor și va crește coeziunea economică și teritorială a Moldovei, precum și va accelera integrarea Republicii Moldova în Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T).

Conectarea Republicii Moldova la rețeaua TEN-T reprezintă un factor major pentru stimularea competitivităţii economice şi dezvoltării durabile a țării și va contribui la implementarea şi dezvoltarea pieţei interne, la creşterea coeziunii economice şi sociale.

Comments (0)
Add Comment