Investiții de 150 de milioane de euro pentru modernizarea autostrăzilor din Republica Moldova

0

Banca Europeană de Investiții (BEI) va investi încă 150 de milioane de euro pentru modernizarea autostrăzilor și îmbunătățirea siguranței rutiere din Republica Moldova.

Ieri, s-a semnat Contractul de finanțare dintre Republica Moldova şi BEI pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”.Proiectul semnat va finanța reconstrucția și modernizarea a 150 km de drumuri naționale: drumul M5, sectorul Criva–Bălți și drumul de ocolire a orașului Cimișlia, pe drumul M3.

De asemenea, din banii alocați va fi efectuat un studiu de fezabilitate şi proiectele tehnice pentru drumul M2, centura orașului Chișinău, pe sectoarele 2 și 3.Investiția va reduce timpul de călătorie, costurile de operare și întreținere a vehiculelor și va crește coeziunea economică și teritorială a Moldovei, precum și va accelera integrarea Republicii Moldova în Rețeaua Transeuropeană de Transport (TEN-T).

Conectarea Republicii Moldova la rețeaua TEN-T reprezintă un factor major pentru stimularea competitivităţii economice şi dezvoltării durabile a țării și va contribui la implementarea şi dezvoltarea pieţei interne, la creşterea coeziunii economice şi sociale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata