Japonia a oferit Centrului de Sănătate Bardar mai multe aparate medicale

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a proiectului de dotare cu echipamente pentru fizioterapie a IMSP Centrul de Sănătate Bardar, raionul Ialoveni. Guvernul Japoniei a oferit instituției o finanțare nerambursabilă în sumă de 20.251 de dolari prin intermediul Programului Kusanone.

Fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie și mobilierul necesar pentru proceduri, dar și a unei camere de sterilizare. Echipamentele vor contribui la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute calitative și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

La eveniment au participat lucrătorii medical犀利士 i din instituție, reprezentanții Consiliului Raional Ialoveni și Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. 

“Comunitatea internațională a văzut provocările enorme cu care v-ați confruntat și profesionalismul exemplar și umanitar de care ați dat dovadă. Guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe parcursului călătoriei către aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Comments (0)
Add Comment