Japonia a oferit Centrului de Sănătate Bardar mai multe aparate medicale

0

Ambasadorul Japoniei în R. Moldova, Yamada Yoichiro, a participat la ceremonia de finalizare a proiectului de dotare cu echipamente pentru fizioterapie a IMSP Centrul de Sănătate Bardar, raionul Ialoveni. Guvernul Japoniei a oferit instituției o finanțare nerambursabilă în sumă de 20.251 de dolari prin intermediul Programului Kusanone.

Fondurile au fost utilizate pentru procurarea a cinci aparate pentru electroterapie, terapia laser, terapie prin ultrasunete, magnetoterapie și vacuum terapie și mobilierul necesar pentru proceduri, dar și a unei camere de sterilizare. Echipamentele vor contribui la fortificarea capacităților de efectuare a procedurilor fizioterapeute calitative și sigure pentru locuitorii din satele Bardar și Pojăreni.

La eveniment au participat lucrătorii medical犀利士 i din instituție, reprezentanții Consiliului Raional Ialoveni și Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. 

“Comunitatea internațională a văzut provocările enorme cu care v-ați confruntat și profesionalismul exemplar și umanitar de care ați dat dovadă. Guvernul Japoniei va continua să lucreze cu dumneavoastră pe parcursului călătoriei către aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat Yamada Yoichiro.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,3 milioane de dolari pentru 87 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata