Noaptea Muzeelor 2023 va avea loc sâmbătă la Chișinău

Sâmbătă, 13 mai, la Chişinău va avea loc pentru a 19-a oară Noaptea europeană a muzeelor, la iniţiativa Ministerului Culturii din Franţa. Evenimentul este sponsorizat de UNESCO, Consiliul Europei şi Consiliul internaţional al muzeelor.

Potrivit Infotag, în cadrul acestui eveniment, multe muzee, în parteneriat cu instituţii culturale, îşi deschid porţile pentru vizitatori până noaptea târziu, transmite democracy.md.

În acest an, muzeele Moldovei şi muzeele României vor organiza o serie de evenimente comune. Mai multe detalii pot fi găsite pe noapteamuzeelor.org

Sâmbăta aceasta, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei prelungeşte accesul în spaţiile expoziţionale până la mie zul nopţii şi-i invită pe doritori să participe la un vast program educaţional şi cultural, care include un master class de pictură în aer liber, un atelier de modelare, cursuri de master de dans oriental pentru copii, brodare cu mărgele şi pictură. 

Vizitatorii mai sunt aşteptaţi la un curs de abilităţi de actorie şi la un master-class de gravură. Muzeul de istorie le va prezenta vizitatorilor “animaţii mondene în expoziţiile muzeului”, va deschide în sălile sale un laborator de machiaj, de coafură şi un laborator “Enigma Sari-ului indian”. 

Va decora seara parada internaţională “Moda fără frontiere”.

Comments (0)
Add Comment