O companie producătoare de nutrețuri din Ungaria va colabora cu fermieri din Republica Moldova

O companie din Ungaria, specializată în producerea furajelor, este interesată de colaborare cu fermierii din Republica Moldova. Detaliile acesteia au fost examinate în contextul Săptămânii Agroindustriale, care a început ieri, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Specializată în producerea de nutrețuri combinate și furaje pentru sectorul zootehnic, compania și-a exprimat interesul față de colaborarea cu fermierii locali și adaptarea soluțiilor de nutrețuri și furaje la nevoile pieței naționale, într-un cadru ce încurajează alinierea la standardele europene.

Discuțiile s-au concentrat asupra oportunităților de dezvoltare a sectorului zootehnic, cu accent pe siguranța alimentară, creșterea competitivității produselor locale și modernizarea proceselor de producție.

Vicepremierul Vladimir Bolea, șeful MAIA, a subliniat că aceste parteneriate contribuie la asigurarea unui lanț alimentar sigur și durabil. 

„Sectorul zootehnic este esențial pentru securitatea alimentară națională, iar noi vom susține proiectele care contribuie la dezvoltarea acestuia”, a rezumat oficialul.

În luna aprilie din acest an, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, și ministrul Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy, au semnat un Memorandum de cooperare. Documentul prevede consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul agriculturii și sectoarele conexe.

„Suntem interesați ca relațiile moldo-maghiare să fie cu succes. Am văzut din avion terenuri agricole foarte îngrijite, ceea ne confirmă că Republica Moldova este țara posibilităților. De asemenea, am discutat cu agenți economici din Ungaria care au afaceri în Moldova, referințele cărora sunt optimiste. Suntem orientați spre consolidarea și extinderea relațiilor bilaterale moldo-maghiare în domeniul agroindustrial”, a declarat Istvan Nagy, după ceremonia de semnare a memorandumului.

În Republica Moldova activează peste 40 de companii cu capital maghiar, volumul investițiilor în capitalul social însumând peste 20 de milioane de lei. Mare parte din importurile țării noastre din Ungaria se referă la ouăle pentru incubație, animalele de prăsilă etc. Principala categorie a produselor moldovenești exportate în Ungaria face parte din produse ale regnului vegetal, în special fructe, nuci, cereale, semințe, paie și furaje.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Comments (0)
Add Comment