Premierul israelian, Naftali Bennett, anunță că se retrage din politică

După eșecul guvernului său format din opt partide, premierul israelian, Naftali Bennett, și-a anunțat retragerea din politică şi nu va mai candida la următoarele alegeri, a anunțat miercuri seara presa israeliană care l-a citat pe purtătorul său de cuvânt, relatează dpa.

O comisie parlamentară a dat undă verde marți unui proiect de lege vizând dizolvarea parlamentului Israelului, un pas-cheie către convocarea de noi alegeri anticipate, pentru a cincea oară în mai puțin de patru ani, transmite democracy.md cu referire la digi24.ro.

Noi alegeri urmează să aibă loc la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Miercurea trecută, parlamentarii israelieni au aprobat, într-o lectură preliminară, dizolvarea parlamentului şi organizarea de noi alegeri, după ce prim-ministrul Naftali Bennett a anunțat destrămarea coaliției eterogene aflate la putere din iunie 2021.

Conform unui acord de împărțire a puterii între premierul Naftali Bennett şi actualul ministru de Externe, Yair Lapid, acesta va deține funcția de prim-ministru după dizolvarea parlamentului până la formarea următorului guvern.

După alegeri, fostul premier Benjamin Netanyahu, care a fost acuzat de corupție, speră să revină la putere, notează dpa, citată de Agerpres.

Comments (0)
Add Comment