Primăria vrea să scoată în evidență spațiile neutilizate sau subutilizate

Agenda de Regenerare Urbană pentru Chișinău, unul dintre obiective Primăriei Chișinău, la conferința finală din cadrul proiectului cu finanțare europeană Agora -Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets.

Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta a avut loc la Cluj, în perioada 6-7 Decembrie

În cadrul proiectului Agora, care a derulat în perioada iulie 2020 – decembrie 2022, municipiul Chișinău a avut calitatea de partener de proiect alături de alte 16 autorități locale și 11 parteneri strategici din 10 țări. Scopul Agora a fost de a îmbunătăți capacitatea administrațiilor publice la nivel local și regional de a deveni lideri mai credibili și activi ai regenerării urbane locale și reevaluarea activelor subutilizate.

„Proiectul pilot în cadrul Agora este- „CENTRUL NAȚIONAL DE CREAȚIE SATUL MOLDOVENESC – BUCIUMUL”, care este amplasat în centrul istoric al Chișinăului.

Pe parcursul implementării proiectului au fost derulate diverse evenimente de activare temporară a acestei zone printre care mai multe workshopuri, conferințe, dar și întrevederi cu steakholderii locali și internaționali.

Trebuie de menționat că unul din obiectivele principale ale proiectului a fost crearea unei Agende de Regenerare Urbană pentru Chișinău care reprezintă un instrument important pentru municipiu în procesul de valorificare a clădirilor neutilizate sau subutilizate din proprietatea pe care o gestionează.

Agenda de Regenerare Urbană are un format extins care va permite utilizarea sa pentru mai multe clădiri și va oferi o varietate de soluții, pentru a fi adaptate pentru fiecare obiectiv supus procesului de regenerare”, a declarat Ceban.

Proiectul este co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) prin programul Interreg Danube și implementat de Primăria Municipiului Chișinău!

Comments (0)
Add Comment