Primăria vrea să scoată în evidență spațiile neutilizate sau subutilizate

0

Agenda de Regenerare Urbană pentru Chișinău, unul dintre obiective Primăriei Chișinău, la conferința finală din cadrul proiectului cu finanțare europeană Agora -Advanced coGeneration Options for Reintegrating Local Assets.

Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta a avut loc la Cluj, în perioada 6-7 Decembrie

În cadrul proiectului Agora, care a derulat în perioada iulie 2020 – decembrie 2022, municipiul Chișinău a avut calitatea de partener de proiect alături de alte 16 autorități locale și 11 parteneri strategici din 10 țări. Scopul Agora a fost de a îmbunătăți capacitatea administrațiilor publice la nivel local și regional de a deveni lideri mai credibili și activi ai regenerării urbane locale și reevaluarea activelor subutilizate.

„Proiectul pilot în cadrul Agora este- „CENTRUL NAȚIONAL DE CREAȚIE SATUL MOLDOVENESC – BUCIUMUL”, care este amplasat în centrul istoric al Chișinăului.

Pe parcursul implementării proiectului au fost derulate diverse evenimente de activare temporară a acestei zone printre care mai multe workshopuri, conferințe, dar și întrevederi cu steakholderii locali și internaționali.

Trebuie de menționat că unul din obiectivele principale ale proiectului a fost crearea unei Agende de Regenerare Urbană pentru Chișinău care reprezintă un instrument important pentru municipiu în procesul de valorificare a clădirilor neutilizate sau subutilizate din proprietatea pe care o gestionează.

Agenda de Regenerare Urbană are un format extins care va permite utilizarea sa pentru mai multe clădiri și va oferi o varietate de soluții, pentru a fi adaptate pentru fiecare obiectiv supus procesului de regenerare”, a declarat Ceban.

Proiectul este co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) prin programul Interreg Danube și implementat de Primăria Municipiului Chișinău!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata