Stoianoglo cere demisia lui Litvinenco și a membrilor CSP

0

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, vine cu acuzații în adresa ministrului Justiției, după ce au fost făcute publice mai multe discuții din Telegram, atribuite lui Sergiu Litvinenco.

În același timp, Stoianoglo cere demisia ministrului și membrilor CSP.

„Am cerut astăzi Procuraturii ca persoanele menționate, Litvinenco și marionetele sale din CSP, să fie trase la răspundere penală. Puterea și-a subjugat Procuratura, iar pe mine m-au scos pentru că nu le-aș fi permis o astfel de ilegalitate. În plus, actuala guvernare vrea să frâneze dosarul furtul miliardului”, a declarat Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă.

Procurorul general suspendat din funcție susține că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. 

„În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta.

Mai sunt dubii cum s-au presat membrii CSP și procurorii pe dosarele mele? Exact în aceeași manieră s-a desfășurat evaluarea mea. Reprezentanții societății civile au dat note la indicația guvernării.

După toate acestea mai trebuie să demonstrez că împotriva mea s-a comis o crimă? Tot acești criminali continuă să conducă justiția. Acum e clar de ce Maia Sandu nu semnează decretul de demisie? E planul său de a întinde de timp ca să se răzbune pe mine, după ce în 2019 a fost demis Guvernul pe care îl conducea”, a declarat Stoianoglo.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata