Un avocat, cercetat de CNA, deferit justiției pentru trafic de influență. Ar fi primit 1000 euro, susținând că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău

Un avocat, cercetat penal pentru trafic de influență, a fost deferit justiției după ce a fost finalizată urmărirea penală, pornită în iulie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, învinuitul, în luna martie curent, a pretins și primit de la denunțător, mijloace bănești în sumă de 1000 euro, susținând că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru a-i determina să adopte o hotărâre favorabilă la soluționarea chestiunilor cu privire la executarea sentinţei în cazul existenţei altor hotărâri neexecutate, dacă aceasta nu a fost soluţionată la adoptarea ultimei hotărâri, și anume de a-i stabili denunțătorului, o pedeapsă definitivă mai mică.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra 100% cotă parte din încăperea nelocativă cu valoarea cadastrală ce depățește 380 mii lei.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Comments (0)
Add Comment