Un avocat, cercetat de CNA, deferit justiției pentru trafic de influență. Ar fi primit 1000 euro, susținând că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău

0

Un avocat, cercetat penal pentru trafic de influență, a fost deferit justiției după ce a fost finalizată urmărirea penală, pornită în iulie 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț.

Potrivit materialelor, învinuitul, în luna martie curent, a pretins și primit de la denunțător, mijloace bănești în sumă de 1000 euro, susținând că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru a-i determina să adopte o hotărâre favorabilă la soluționarea chestiunilor cu privire la executarea sentinţei în cazul existenţei altor hotărâri neexecutate, dacă aceasta nu a fost soluţionată la adoptarea ultimei hotărâri, și anume de a-i stabili denunțătorului, o pedeapsă definitivă mai mică.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii, recuperării prejudiciului și eventualei confiscări speciale a fost aplicat sechestru asupra 100% cotă parte din încăperea nelocativă cu valoarea cadastrală ce depățește 380 mii lei.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de la 100 000 la 150 000 lei sau cu închisoare de pînă la 6 ani.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata