Un bărbat din Căușeni, agresat de șeful adjunct al Procuraturii Căușeni

Un bărbat de 36 de ani a fost agresat de șeful adjunct al Procuraturii Căușeni, G.M. Cazul a avut loc în noaptea spre 23 septembrie, pe o stradă din orașul Căușeni.

Potrivit surselor Deschide.md, oamenii legii au fost alertați de victimă, care a declarat că, împreună cu alte câteva persoane de origine ucraineană, ar fi fost agresați fizic de procurorul G.M., fără însă a oferi mai multe detalii. Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției, pentru a stabili toate circumstanțele cazului, transmite Știri.md.

Contactată de Deschide.md, ofițerul de presă al IP Căușeni, Mariana Didenco, a confirmat faptul că în noaptea spre 23 septembrie a fost solicitată intervenția Poliției în legătura cu un caz de agresiune în raport cu o persoană.

„La 23 septembrie curent, Poliția din Căușeni a fost sesizată de un bărbat precum că ar fi fost agresat. Poliția a stabilit preliminar, din declarațiile bărbatului de 36 ani, că în noaptea de 23 septembrie, în jurul orei 1:20, în timp ce se afla pe o stradă din or. Căușeni, între el și un grup de persoane s-a iscat un conflict verbal, un威而鋼 de s-au adresat reciproc cu cuvinte necenzurate, iar una din persoanele agresoare s-a prezentat cu numele unei persoane cu funcție de demnitate publică”, a declarat sursa citată.

Mariana Didenco a precizat că cazul este înregistrat și documentat de polițiști, iar la moment sunt întreprinse măsuri în vederea stabilirii tuturor persoanelor prezente, dar și stabilirii tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Contactat telefonic de Deschide.md, procurorul-șef adjunct al Procuraturii Căușeni, G.M., care la moment asigură interimatul funcției de șef al Procuraturii Căușeni, a refuzat să comenteze acest caz, menționând că nu cunoaște cu cine discută. Ulterior, procurorul a declarat că va reveni cu un apel. Până la momentul publicării articolului, acuzatorul de stat așa și nu a venit cu o reacție.

Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Violina Moraru, a declarat că va reveni ulterior cu poziția instituției pe marginea acestui caz.

G.M. activează în organele procuraturii de mai mulți ani. La data de 28 ianuarie 2021, cu prilejul aniversării a 29-a de la formarea Procuraturii Republicii Moldova, Consiliul Superior al Procurorilor a propus încurajarea lui G.M. cu insigna de piept „Eminent al Procuraturii”. Ulterior, prin decizia CSP din 17 august 2021, G.M. a fost propus pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Căușeni.

Comments (0)
Add Comment