Un cuplu LGBTQ+ din Republica Moldova a atacat statul în instanță

Activistele LGBTQ+ Angelica Frolov și Leo Zbanke au anunțat că ar fi depus o acțiune în instanță în care cer statului drepturi egale, după ce Agenția Servicii Publice (ASP) a refuzat să le înregistreze căsătoria.

„Astăzi, după respectarea tuturor procedurilor prealabile, a fost depusă în instanța de judecată acțiunea în care cerem statului drepturi egale. Suntem un cuplu care locuiește împreună și are gospodărie comună, suntem o familie cu planuri și aspirații. Nu dorim nimic deosebit sau nimic mai mult decât au alte cupluri în acest stat. Dorim aceleași drepturi, pentru că este just și corect. Nu-mi pasă cum va fi numită relația noastră, căsătorie, parteneriat, coabitare. Numiți-o cum vreți, dar să avem toate drepturile de care dispune orice cuplu căsătorit în Republica Moldova. Sunt plătitoare de impozite, sunt cetățeană a Moldovei, am toate justificările să cer de la stat ce-mi aparține – Drepturile egale. Relația noastră este de comun acord, cu consimțământ conștientizat, asta e tot ce trebuie să intereseze statul și societatea. Restul ne privește doar pe noi doi”, a scris Angelica Frolov.

În data de 3 martie 2023, Angelica Frolov a anunțat că ASP a refuzat cererea sa și a lui Leo Zbanke cu privire la înregistrarea căsătoriei acestora în Republica Moldova. Anunțul a fost de Angelica Frolov, care a precizat că mai sunt și alte cupluri care au depus astfel de cereri și că după ce vor primi refuzurile, intenționează să demareze un proces comun.

Comments (0)
Add Comment