Un cuplu LGBTQ+ din Republica Moldova a atacat statul în instanță

0

Activistele LGBTQ+ Angelica Frolov și Leo Zbanke au anunțat că ar fi depus o acțiune în instanță în care cer statului drepturi egale, după ce Agenția Servicii Publice (ASP) a refuzat să le înregistreze căsătoria.

„Astăzi, după respectarea tuturor procedurilor prealabile, a fost depusă în instanța de judecată acțiunea în care cerem statului drepturi egale. Suntem un cuplu care locuiește împreună și are gospodărie comună, suntem o familie cu planuri și aspirații. Nu dorim nimic deosebit sau nimic mai mult decât au alte cupluri în acest stat. Dorim aceleași drepturi, pentru că este just și corect. Nu-mi pasă cum va fi numită relația noastră, căsătorie, parteneriat, coabitare. Numiți-o cum vreți, dar să avem toate drepturile de care dispune orice cuplu căsătorit în Republica Moldova. Sunt plătitoare de impozite, sunt cetățeană a Moldovei, am toate justificările să cer de la stat ce-mi aparține – Drepturile egale. Relația noastră este de comun acord, cu consimțământ conștientizat, asta e tot ce trebuie să intereseze statul și societatea. Restul ne privește doar pe noi doi”, a scris Angelica Frolov.

În data de 3 martie 2023, Angelica Frolov a anunțat că ASP a refuzat cererea sa și a lui Leo Zbanke cu privire la înregistrarea căsătoriei acestora în Republica Moldova. Anunțul a fost de Angelica Frolov, care a precizat că mai sunt și alte cupluri care au depus astfel de cereri și că după ce vor primi refuzurile, intenționează să demareze un proces comun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata