Analist politic: Maia Sandu manipulează, încercând să compromită protestele

0

Acuzațiile Maiei Sandu la adresa lui Ilan Șor și a protestatarilor care își exprimă nemulțumirea în stradă sunt manipulatorii, deoarece se bazează exclusiv pe supoziții. De această părere este comentatorul politic Victor Nichituș, care remarcă, într-un editorial, că șefa statului face afirmații deplasate, atunci când condamnă acțiunile opoziției.

Autorul face trimitere la declarația Maiei Sandu de astăzi, care a spus, cu referire la proteste, că „grupările criminale vor să creeze o situaţie de conflict pentru a răsturna ordinea publică şi a ajunge la putere, fapt prin care Rusia să poată folosi ţara noastră în război” și a îndemnat cetățenii să nu se lase manipulați și provocați. În context, Nichituș constată că anume Maia Sandu este cea care manipulează opinia publică.

„Nici o instanță judecătorească nu s-a expus pe marginea finanțării protestatarilor de către formațiunea politică condusă de Ilan Șor. Până la apariția unei asemenea hotărâri judecătorești, afirmația doamnei președinte Sandu este, la rândul ei, manipulatorie. Nu sunt avocatul partidului lui Ilan Șor, dar nu am auzit, din partea liderilor acestui partid, afirmații, cu subiect și predicat, care să facă propagandă pozitivă la adresa războiului purtat de Federația Rusă în Ucraina”, a menționat editorialistul.

Acesta se arată suprins și de lejeritatea cu care Maia Sandu numește Partidul „ȘOR” grupare criminală, în condițiile în care, până acum, nicio instanță de judecată nu a constatat acest lucru.

„Un șef de stat nu poate afirma despre o formațiune politică parlamentară că este o grupare criminală. Acest partid are în spatele lui o anumită cifră de alegători care l-a votat, iar afirmația, prin extindere, se îndreaptă și către cei care au votat acest partid”, susține autorul.

În concluzie, Victor Nichituș constată că, prin aceste atacuri, guvernarea nu face altceva decât să crească popularitatea Partidului „ȘOR”, căruia îi sugerează să-și asume o ideologie politică clară.

„Orice acțiune de victimizare venită din partea puterii la adresa unui partid îl face pe cel din urmă mai atractiv. Cu o nouă denumire și o ideologie politică suveranistă asumată, partidul condus de Ilan Șor devine atractiv pentru o mișcare de alternativă politică la Partidul Acțiune și Solidaritate”, conchide comentatorul politic. https://www.facebook.com/victor.nichitus/posts/pfbid02cSoMayk1J4LGr74tqyVBG8LhzkKByxYxL2C3xHbquTvXYNM9Tyzpdb4T19vZ1YbXl

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata