Anatol Turchin cere explicații cu privire la restricțiile de acces în instituțiile publice

0

Consilierul municipal Anatol Turchin, membru al Mișcării Alternativa Națională (MAN), a adresat o interpelare către Președinție, Parlament și Guvern, solicitând clarificări referitoare la limitările de acces impuse cetățenilor în instituțiile de stat.

În cadrul interpelării, Anatol Turchin a subliniat necesitatea transparenței și accesului public în instituțiile statului, evidențiind existența limitărilor de acces fizic în Parlament, Președinție și Guvern. Consilierul MAN a solicitat clarificări cu privire la regulile de acces, justificările impuse cetățenilor și modalitățile prin care aceștia pot participa activ la ședințele publice sau să depună petiții.

„Deoarece consilierii din Fracțiunea PAS nu vor să asculte argumentele autorității locale, am solicitat de la Parlament, Președinție și Guvern să ne explice tuturor de ce accesul în instituțiile de stat și la ședințele publice sunt condiționate formal (prin înregistrare prealabilă, programare în audiență etc) sau fizic (garduri, turnichete, sistem de control-acces, etc).Sperăm că, consilierii PAS vor fi mai empatici față de explicațiile oferite de instituțiile controlate în totalitate de colegii lor de partid” se arată într-un mesaj al consilierului municipal MAN, Anatol Turchin.

Interpelarea vine în contextul recentelor controverse cu privire la accesul cetățenilor în Primăria municipiului Chișinău. Consilierii municipali din fracțiunea PAS au depus o plângere la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, afirmând că li s-a limitat accesul în Primăria municipiului prin instalarea unui turnichet la intrare. Primarul Ion Ceban a negat aceste acuzații, susținând că măsura a fost luată în interesul securității angajaților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata