Anchetă de serviciu pe cazul incidentului din căminul AMTAP

0

Ministerul Culturii anunță că a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul incidentului din căminul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP).

Potrivit unui comunicat al Ministerului, administrația Academiei susține că nu existat plângeri din partea studenților privind starea odăilor.

„Ministerul Culturii s-a sesizat pe faptul că «…în dimineața zilei de 2 mai, peste o studentă a căzut o porțiune de  tavan într-o cameră de cămin a Academiei de Teatru și Arte Plastice».

La solicitarea Ministerului Culturii de a prezenta explicații pe marginea incidentului, administrația AMTAP a menționat că «nu au fost plângeri ale studenților referitor la starea odăilor. Până la acest caz s-a întâmplat că a căzut tencuiala în sălile de baie, din cauza umidității, situația fiind remediată imediat, însă în camere asemenea incident a avut loc pentru prima dată».

Ministerul Culturii a inițiat o anchetă de serviciu pe acest caz”, a anunțat Ministerul, care precizează că AMTAP este finanțată conform planului și formulei în vigoare, iar referitor la rezultatele anchetei va informa suplimentar. 

În context, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a solicitat conducerii AMTAP să manifeste grijă și responsabilitate maximă față de condițiile de cazare și de studii ale tinerilor.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) a revenit în subordinea Ministerului Culturii al Republicii Moldova în luna septembrie 2022.

Amintim că, marți, 2 mai 2023, în Căminul studențesc al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din strada Armenească, o bucată de tavan s-a prăbușit într-o cameră a căminului. 

Studenții s-au plâns pe condițiile mizerabile în care locuiesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata