Andrei Pavaloi: „Încălcarea tehnicii securității ar fi dus la izbucnirea incendiului de la Liceul „Liviu Deleanu”

0

Incendiul care a dat peste cap buna desfășurare a programului Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din Chișinău ar fi izbucnit din cauza încălcării tehnicii securității. Despre acest lucru a informat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, în cadrul emisiunii „Consens Național” de la realitatea.md.

Mai exact, în cadrul intervenției sale, Andrei Pavaloi a declarat că, pe data de 5 aprilie curent, în incinta instituției de învățământ se efectuau niște lucrări de schimbare a rețelei de ventilare în subsolul liceului.

„Având în vedere că serviciile de sudare erau efectuate de un agent economic contractat de instituție, acesta ar fi trebuit să își asume și instruiri legate de tehnica securității a muncitorilor”, a mai spus șeful adjunct al DGETS.

Cu toate acestea, a mai precizat Andrei Pavaloi, cine se face vinovat și care sunt cauzele exacte ale incendiului se va afla din rapoartele ce vor fi primite, în scurt timp, din partea organelor competente.

„În prezent, este în proces de întocmire caietul de sarcini cu suma estimativă a cheltuielilor necesare în vederea restabilirii tuturor pagubelor din cadrul instituției, cheltuieli care vor fi suportate de către cei care se fac vinovați de izbucnirea incendiului, conform rapoartelor emise de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, zice șeful adjunct al DGETS.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente, autoritățile competente din cadrul Primăriei Chișinău vor desfășura mai des cursuri de instruiri cu reprezentații instituțiilor de învățământ, în vederea prevenirii situațiilor excepționale, pentru ca aceștia la rândul lor să informeze elevii, cât și alte cadre didactice, a conchis Andrei Pavaloi.

Amintim că, în urma ședinței Comisiei Situații Excepționale Buiucani din 15 aprilie, s-a decis ca cei aproximativ 1900 de elevi să învețe de la distanță și astăzi, ținând cont că, în debutul acestea săptămâni, în ciuda tuturor eforturilor depuse de autoritățile competente, procesul de igienizare totală a încăperilor, respectiv asigurarea condițiilor conforme, ce nu trebuie să pună în pericol viața și sănătatea copiilor, nu erau finalizate sută la sută. În aceste condiții, cel mai probabil, liceul își va redeschide ușile pentru elevi și profesori, începând cu miercuri, 17 aprilie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata