Andrei Spînu a avut o întrevedere cu ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov

0

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a avut o întrevedere cu omologul său, ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, în marja vizitei de lucru la Kiev, Ucraina.

Pe agenda bileterală s-a convenit relansarea cursei de tren Chișinău – Kiev, dar și au fost discutate detaliile tehnice de urgentare a construcției podului Cosăuți (MD) – Yampol (UA).

De asemenea, s-a discutat și necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești. Oficialii au discutat despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești – Reni – Etulia.

La fel, s-a convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări. Totodată, au fost date asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentului de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state.

Menționăm că, în perioada 18-19 noiembrie, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se află într-o vizită oficială la Kiev. Din componența delegației fac parte și secretarii de stat pe domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță și pe domeniul energetic, Constantin Borosan.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata