Angajații din Educație au anunțat oficial premierul despre intenția de a pleca masiv din școli și grădinițe în urma deciziei abuzive de a se testa din banii personali

0

Biroului Executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) a  adresat, joi, un demers oficial premierului Natalia Gavrilița prin care solicită anularea obligativității impuse angajaților din educație nevaccinați de a face teste COVID o dată la două săptămâni. 

Federația atrage atenția șefului Guvernului că deja există ”suficiente apeluri ale membrilor de sindicat, prin care atenționează despre demisia acestora, pe motivul constrângerilor impuse de autorități”.                                                            

Biroul Executiv al FSEȘ a reiterat că această obligativitate este în contradicție cu standardele internaționale și locale în domeniul muncii. 

”Pe acest motiv, precum și în scopul asigurării drepturilor și garanțiilor salariaților din domeniul educației, Biroul Executiv al FSEȘ a chemat Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică să-și revizuiască neîntârziat hotărârea pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional. Or, există deja suficiente apeluri ale membrilor de sindicat, prin care atenționează despre demisia acestora, pe motivul constrângerilor impuse de autorități.

În scopul asigurării bunei desfășurări a procesului educațional și pentru respectarea drepturilor și garanțiilor legale ale salariaților, solicităm, stimată doamnă prim-ministru, să interveniți, în măsura ce ține de competență, în vederea soluționării problemei abordate”, se menționează în demersul Sindicatului din Educație adresat premierului. 

Natalia Gavrilița a declarat, în ajun, că Guvernul nu va renunța la decizia luată. Premierul a menționat că de vreme ce în țară sunt vaccinuri gratis, statul nu trebuie să cheltuie bani pentru testele respective.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata