Angela Cutasevici: Forumul Social Urban va aduce viziuni ambițioase în dezvoltarea programelor municipale

0

Forumul Social Urban, care va fi organizat în Capitală în zilele de 4, 5 și 6 mai, va aduce viziuni ambițioase în dezvoltarea programelor municipale, în special în domeniul social și în urbanistică. Despre acest lucru a declarat viceprimarul Angela Cutasevici în cadrul unui interviu oferit pentru realitatea.md.

Angela Cutasevici a precizat că forumul, organizat în premieră, va fi o platformă de discuții unde vor participa reprezentanți ai organizațiilor internaționale, ai autorităților publice, experți locali și internaționali, dar și locuitori ai Chișinăului.

”Este o noutate și o platformă de discuții destul de ample, care vor viza mai multe componente ale domeniului social. Este forum social, pentru că abordează probleme domeniului social și de ce este urban, pentru că ne dorim să preluăm experiențe urbane care pot fi valabile pentru municipiul Chișinău. Așteptările noastre sunt foarte mari pentru că Forumul întrunește pe toate dimensiunile tematice foarte buni specialiști în domeniu, de aceea cu siguranță vom avea ce învăța și împărtăși pentru chișinăuieni, dar și pentru specialiștii din domeniul social din autoritatea locală”.

În cadrul forumului vor fi organizate 13 paneluri ce se vor axa pe șapte tematici, enunțate în ultima săptămână și de primarul Capitalei, Ion Ceban. Este vorba despre panelurile: oraș sănătos, oraș creativ, oraș sigur, oraș incluziv, oraș care învață, oraș al generațiilor, oraș eficient energetic.

Angela Cutasevici a precizat că, în total, în cadrul rundelor de discuții vor fi aproximativ 100 de participanți din 30 de orașe.

„Vom avea foarte mulți vorbitori de peste hotare, care vor aduce experințele urbane ale orașelor pe care le reprezintă. Geografia este destul de vastă și sperăm să avem acele bune practici care într-adevăr ar schimba cumva și abordarea noastră ca autoritate, în elaborarea de politici, în implementarea de programe municipale și să aducem acea noutate și viziune mai nouă”, a mai declarat Angela Cutasevici.

Amintim că, toamna, trecută la Chișinău a fost organizat și Forumul Economic ”Invest in Chisinau”, acolo unde au participat peste 500 de invitați. Edilul Capitalei a anunțat că, după forum, au fost puse bazele unor contracte în valoare de 300 de milioane de lei, iar proiecte în devenire sunt de jumătate de miliard de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata