Aniversarea unui an de la lansarea centrului comunitar în Budești

0

Centrul comunitar de zi pentru persoanele în etate și refugiați din Budești, care oferă un șir de cursuri beneficiarilor, a ajuns la un an de activitate. Lansarea în premieră a unui asemenea serviciu social a fost posibilă datorită susținerii din partea Primăriei municipiului Chișinău.

„Ideea administrației locale de a deschide un loc, unde persoanele ieșite la pensie să-și poată petrece timpul, a fost susținută fără ezitare de municipalitate. Ne bucură faptul că pe parcursul acestui an, în cadrul Centrului au fost organizate un șir de activități, care să le asigure vârstnicilor o bătrânețe activă. Bătrânii din localitate au beneficiat de servicii de integrare socială și agrement”, a scris primarul general Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Cu sprijinul partenerilor, în cadrul centrului sunt organizare cursuri de limbă engleză, de dezvoltare a competențelor digitale, croșetat, muzică populară. Prin participarea la activitățile organizate, vârstnicii socializează, interacționează cu generația tânără, iau parte la diferite evenimente culturale. Beneficiarii sunt invitați să-și prezinte lucrările artizanale, dar și programele artistice la diferite evenimente culturale, organizate în municipiu.

„Anul acesta, inclusiv cu suportul Primăriei Chișinău au fost diversificate serviciile oferite persoanelor în etate din Budești. Municipalitatea a fost partener de investiții la lucrările de amenajare a unui teren de fitness în cadrul Proiectului ”Îmbunătățirea serviciilor sociale prestate de Centrul comunitar de zi pentru persoanele în etate și refugiați”. Pe teren au fost instalate mai multe elemente de sport, unde vârstnicii se pot antrena în fiecare zi, inclusiv sâmbătă și duminică”, a mai adăugat edilul Ion Ceban.

Investiția Primăriei Chișinău în deschiderea acestui centru și amenajarea terenului de sport a fost de 2,2 milioane de lei.

„Persoanele în etate din Republica Moldova au nevoie permanentă de solidaritate din partea societății. De aceea, Primăria Chișinău are ca prioritate susținerea tuturor proiectelor care să le asigure o viață sănătoasă, productivă, participativă și independentă. Exemplele bune trebuie continuate și multiplicate!”, a mai precizat primarul general Ion Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata