ANRE a inițiat procedura de sancționare a Moldovatransgaz

0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a inițiat procedura de sancționare financiară a operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Moldovatransgaz”.

Potrivit „Moldovatransgaz” nu s-a conformat cerințelor legale de separare în conformitate cu unul dintre modelele stabilite de art. 23 al Le犀利士 gii nr. 108/2016 cu privire la gazele naturale și nu a depus la ANRE cererea privind certificarea sa, notificând despre imposibilitatea finalizării procesului de separare.

Potrivit art. 113 alin. (3) lit. b) din Legea cu privire la gazele naturale: „Agenția aplică, prin hotărâre, sancțiuni în mărime de cel puțin 10% din cifra de afaceri anuală a titularilor de licență pentru: (…) b) nerespectarea de către operatorul sistemului de transport a obligațiilor aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale integrată pe verticală şi/sau a hotărârilor adoptate de Agenție în scopul înlăturării încălcărilor constatate în acest sens”.

Astfel, ANRE a stabilit ședința pentru audierea administratorului SRL „Moldovatransgaz” și examinarea aplicării sancțiunii financiare întreprinderii respective la data 8 septembrie 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata