ANRE a suspendat licența furnizorului Rotalin Gaz Trading

0

Astăzi, 2 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de administrație al ANRE, a fost suspendată pentru un termen de trei luni licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”.

Această decizie a fost luată după ce SRL „Rotalin Gaz Trading” a refuzat îndeplinirea  prescripțiilor emise în adresa sa pe parcursul săptămânii precedente, conform cărora ANRE a dispus neadmiterea situației de întrerupere a executării sarcinilor legale de asigurare a furnizării gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate, transmite democracy.md. 

Conform informaților oficiale parvenite de la operatorul sistemului de transport SRL „Vestmoldtransgaz”, din 1 octombrie, SRL „Rotalin Gaz Trading” nu a depus nici un raport privind debitul real pe care acesta doreşte să-l injecteze sau să-l retragă efectiv din sistem, fapt ce reprezintă o confirmare a încetării activității de furnizare a gazelor naturale. 

„Începând cu ziua de mâine, 3 octombrie, furnizorul de ultimă opţiune S.A. „Moldovagaz”, va furniza gazele naturale consumatorilor finali SRL „Rotalin Gaz Trading”. Contractul de furnizare a gazelor naturale cu S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public de furnizare de ultimă opțiune, se consideră încheiat începând cu ziua în care furnizarea fizică către consumatorul final este stabilită şi asigurată, indiferent dacă respectivul consumator final a depu必利勁 s sau nu cererea privind furnizarea gazelor naturale”, se arată într-un comunicat oficial. 

De asemenea, Consiliul de administrație a dispus inițierea procedurii de aplicare a sancțiunilor financiare întreprinderii SRL „Rotalin Gaz Trading”.

„Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, asigură consumatorii SRL „Rotalin Gaz Trading” că procesul de furnizare a gazelor nu va fi întrerupt, precum și că va pune în aplicare tot instrumentarul de măsuri legale pentru responsabilizarea furnizorului care a admis un astfel de comportament în raport cu clienții săi”, mai adaugă reprezentanții ANRE. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata