ANRE aprobă micșorarea tarifelor pentru gazele naturale: Moldovenii vor plăti mai puțin

0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat cu puțin timp în urmă micșorarea tarifului pentru gazele naturale.

Potrivit ANRE, consumatorii casnici vor achita 12,15 de lei pentru un metru cub de gaze (fără TVA), ceea ce reprezintă o micșorare cu 1,24 lei.

Noul tarif va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. De menționat că la moment, consumatorii casnici achită 13,39 lei/m3 (fără TVA).

Totodată, în cadrul ședinței, ANRE a analizat documentele justificative prezentate de către S.A. „Moldovagaz” și a constatat existența factorilor obiectivi care au determinat solicitarea de revizuire a prețurilor reglementate a gazelor naturale furnizate pentru anul 2024, și anume reducerea prognozei prețului mediu anual de procurare a gazelor naturale, de la 518 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze la 482,5 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze.

De menționat că, în luna aprilie, S.A. „Energocom” a oferit un preț mai mic, în mărime de 450 de euro pentru o mie de metri cubi de gaze, față de 550 de euro pentru o mie de metri cubi de gaze vândute către S.A. „Moldovagaz”.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata