ANRE: Tariful la gaze naturale pentru luna decembrie s-ar putea reduce

0

Agenția Națională pentru Reglementare (ANRE) a publicat proiectul tarifelor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, pe care urmează să-l aprobe în ședință publică, săptămâna viitoare.

Astfel, potrivit documentului, din decembrie cetățenii ar putea plăti 8 lei și 8 bani, (cu TVA inclus), pentru un metru cub de gaze naturale, transmite democracy.md cu referire la zdg.md.

Responsabilii din cadrul ANRE au comunicat că prețul indicat în document de 8 lei și 16 bani, fără TVA, este propunerea Agenției, care urmează a fi dezbătută și aprobată săptămâna viitoare și care va intra în vigoare de la 1 decembrie curent.

„Pentru consumatorii casnici un metru cub costă 8 lei și 16 bani plus 8% TVA. Acesta este prețul propus de ANRE. Săptămâna viitoare ANRE se va întruni în ședință pentru aprobarea proiectului”, a declarat Galina Sanduța, șefa serviciului Comunicare din cadrul ANRE.

La furnizarea de gaze naturale către consumatorul final, pe lângă tariful anunțat de ANRE, cel de 8,16 lei, se va aplica o taxă pe valoarea adăugată de 8%, care este inclusă în factură. Respectiv, începând cu luna decembrie, cetățenii ar putea plăti 8 lei și 88 bani pentru un metru cub de gaze naturale.

Conform anexei, o mie de metri cubi de gaze naturale costă 8.161 de lei fără TVA, ceea ce constituie 8 lei și 16 bani fără TVA.

Proiectul Hotărârii privind… by Ziarul de Gardă

Pentru luna noiembrie (1-30 noiembrie) cetățenii vor achita 11 lei și 8 bani (cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale. Acest tarif este unul provizoriu și se va aplica doar pentru luna noiembrie, urmând ulterior să fie aprobat și anunțat un tarif final.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata