Aproximativ 24.000 de țigarete de contrabandă descoperite de către polițiștii de frontieră români, în autoturismul unui moldovean

0

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu lucrători vamali, au descoperit la controlul de frontieră, în compartimentul roţii de rezervă, sub preşuri şi sub scaunele din faţă ale unui autoturism, condus de un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, aproximativ 24.000 de țigarete de contrabandă.

În ziua 20 decembrie a.c, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova,  în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în R. Moldova.

În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră  au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale, în compartimentul roţii de rezervă, sub preşuri şi sub scaunele din faţă ale autoturismului, cantitatea totală de 23.720 de ţigarete (1186 de pachete), de diferite mărci, de provenienţă Duty-Free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 17790 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata