Armata israeliană a ocupat clădirea Parlamentului din Gaza şi s-a pozat cu steaguri israeliene

0

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a declarat, luni seara, că Hamas a pierdut controlul asupra Fâşiei Gaza, iar trupele armatei israeliene (IDF) acţionează pentru a captura complet oraşul Gaza.

El a spus că forţele israeliene avansează “conform planurilor şi îşi îndeplinesc sarcinile cu precizie, letal”, transmite democracy.md cu referire la protv.ro.

Potrivit ministrului Apărării, IDF şi-a “intensificat” activitatea împotriva tunelurilor Hamas în ultimele zile. “Lucrăm în conformitate cu obiectivele. Nu avem un cronometru. Avem obiective. Ne vom atinge obiectivele”, a declarat Gallant, referindu-se la o declaraţie anterioară a ministrului de externe Eli Cohen potrivit căruia presiunea internaţională ar putea forţa Israelul să îşi modifice acţiunile din Gaza.

O imagine care circulă pe reţelele sociale arată trupe ale Brigăzii Golani a IDF în interiorul clădirii Parlamentului din Gaza, din oraşul Gaza, după ce au capturat sediul. Clădirea Consiliului Legislativ Palestinian din Gaza a servit doar legislatorilor Hamas de la preluarea controlului Fâşiei de către gruparea teroristă în 2007.

“Război până la capăt” împotriva Hamas

Pe de altă parte, premierul Benjamin Netanyahu a reafirmat luni că războiul Israelului împotriva Hamas va fi dus “până la capăt”.

“Nu este nici o “operaţiune”, nici o “rundă”, ci un război până la capăt. Este important pentru mine ca voi să ştiţi acest lucru. Nu este vorba de vorbe în vânt, ci din inimă şi din minte. Dacă nu îi terminăm, se va întoarce”, le-a spus Netanyahu soldaţilor din Batalionul Caracal în timpul unei vizite.

Netanyahu a refuzat duminică să spună dacă îşi va asuma responsabilitatea pentru că nu a reuşit să prevină atacul din 7 octombrie asupra Israelului, spunând că va fi timp pentru astfel de întrebări “dificile” după ce războiul se va încheia. Într-un interviu cu CNN, Netanyahu a recunoscut că este “o întrebare care trebuie pusă”, dar că, deocamdată, ţara trebuie să se unească în jurul obiectivului de a învinge Hamas – grupul militant care controlează Gaza şi care a lansat atacul asupra Israelului. “Vom răspunde la toate aceste întrebări”, a declarat premierul, adăugând că, “în acest moment, ceea ce trebuie să facem este să unim ţara pentru un singur scop; obţinerea victoriei”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata