Armistiţiul între Israel şi Hamas va fi prelungit până vineri

0

Armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas va fi prelungit până vineri, a confirmat joi Qatarul, ţară mediatoare, în timp ce o pauză umanitară de şase zile în Fâşia Gaza este pe cale să se încheie, informează AFP şi dpa, preluat de AGERPRES.

“Părţile palestiniană şi israeliană au convenit să prelungească armistiţiul umanitar din Fâşia Gaza cu o zi suplimentară”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Qatarului, Majed al-Ansari.

Hamas a anunţat deja, joi dimineaţa devreme, prelungirea armistiţiului cu o zi, în timp ce armata israeliană a precizat că acest armistiţiu continuă alături de continuarea negocierilor.

Prelungirea armistiţiului se face în aceleaşi condiţii ca cele ale altor pauze: încetarea activităţilor militare şi intrarea ajutorului umanitar în Fâşia Gaza, a explicat Ansari.

El a adăugat că armistiţiul se va derula “în cadrul medierii comune a Qatarului, Republicii Arabe a Egiptului şi SUA”.

Războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac sângeros al mişcării islamiste pe 7 octombrie pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, unde mişcarea palestiniană islamistă a preluat puterea în 2007.

Drept represalii, Israelul a jurat să “anihileze” Hamas şi a bombardat neîncetat Fâşia Gaza până la intrarea în vigoare a unui armistiţiu, pe 24 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata