Artiștii care urmau să susțină un concert în PMAN, pe 19 iunie, nu au încasat niciun ban

0

Artiștii care urmau să susțină un concert în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pe 19 iunie, nu au încasat niciun ban. Este declarația făcută de Gheorghe Negură, managerul companiei care se ocupă de organizarea evenimentelor și care a fost responsabil de contractarea interpreților. TV6 a intrat în posesia documentului care a fost oferit avocaților responsabili de gestionarea dosarului deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

„Eu, Negură Gheorghe, managerul companiei GNY MANAGEMENT SRL, responsabil de artiști, conform contractului din 16 iunie 2022, încheiat cu activistul civic Veaceslav Valico, declar că artiștii menționați în contract nu au încasat nimic. Nici interpretul rus, Morgenstern, cu care am avut o discuție în prealabil și care a refuzat să participe la evenimentul din data de 19 iunie 2022, nu a încasat nimic”, se arată în declarația managerului companiei care se ocupă de organizarea evenimentelor, Gheorghe Negură.

În context, este de menționat faptul că și Filip Kirkorov, unul dintre interpreții ruși care urmau să evolueze pe scena din PMAN, pe 19 iunie, a declarat că nu a primit niciun ban pentru a evolua în cadrul acestui eveniment și nici despăgubiri pentru cheltuielile suportate, din cauza anulării concertului. Potrivit lui Kirkorov, organizatorii evenimentului i-au plătit doar drumul și cazarea.

Filip Kirkorov este unul dintre martorii-cheie în dosarul deputatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, bănuită că ar fi efectuat plăți artiștilor care urmau să evolueze la concertul din 19 iunie, dar pe care nu le-ar fi raportat. Interpretul rus a fost invitat la Chișinău de către avocați, pentru a depune mărturii în dosarul Marinei Tauber, care a fost plasată în arest pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Asta după ce procurorul general Dumitru Robu a declarat că interpretul rus ar fi primit 200 de mii de dolari de la unele persoane, pentru a evolua la concertul din 19 iunie. Artistul a aterizat cu o cursă charter la Chișinău și a aflat că are interdicție de a intra în Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata