Astăzi în suburbiile Coloniţa şi Stăuceni este sărbătorit hramul localităţilor. Care este mesajul primarului general, Ion Ceban, pentru locuitorii de acolo

0

Astăzi când creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului – numită în popor „Sfânta Maria Mică”, suburbiile Coloniţa şi Stăuceni sărbătoresc hramul.

Primarul general Ion Ceban, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii localităţilor.

,,Stimaţi locuitori ai suburbiilor Coloniţa şi Stăuceni, cu ocazia sărbătoririi Hramului localităţilor, vă transmit cele mai sincere felicitări! Ne dorim ca localităţile să prospere şi să se dezvolte în continuare, în aşa fel încât acestea să se adapteze la necesităţile actuale ale locuitorilor cu infrastructură dezvoltată şi servicii cât mai accesibile”, a scris pe pagina sa de facebook, edilul capitalei.

În context primarul general a subliniat că Primăria Chişinău susţine obiectivele investiţionale înaintate de către suburbii, iar pentru anul 2020 şi 2021, au fost alocate surse financiare pentru mai multe proiecte din suburbii, inclusiv pentru localităţile Coloniţa şi Stăuceni. Sume financiare care nu au mai fost alocate până acum, a precizat Ion Ceban.

,,La Coloniţa a fost reparată capital Grădinița de copii nr. 24, a fost construit gazoductul, reparat capital clădirea Centrului de creație și agrement, reparat blocul alimentar al L.T. ,,Gheorghe Ghimpu”, etapa a IV-a şi a fost achiziționată o unitate de transport pentru elevi, care este în proces de încheiere a licitației publice”, a scris primarul general.

Acesta a enumerat şi iniţiativele realizate în comuna Stăuceni, precum: construcţia căii de acces și a tronsonului din străzile Botoșani, Stamati, Salcâmilor, modernizarea iluminatului stradal în s. Stăuceni și s. Goianul Nou, reconstrucția rețelei de apeduct și canalizare din s. Goianul Nou, str. Pădurilor, amenajarea unui stadion de fotbal.

,,În prezent sunt reparate drumurile de acces și sunt repartizate autobuze noi în suburbii. Scopul nostru este de a contribui la dezvoltarea tuturor localităţilor care sunt parte componentă a municipiului Chişinău. Vom investi în continuare în suburbii, suntem siguri că doar aşa vom oferi suportul necesar pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale chişinăuienilor”, a adăugat primarul general al capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata